0651722517

Mensen starten steeds eerder met botox, maar dat is helemaal niet nodig

Huidverbeterings kliniek

Mensen starten steeds eerder met botox, maar dat is helemaal niet nodig

Meppel – Mensen die iets willen laten doen aan huidveroudering, littekens, pigmentvlekken of beginnend overhangende oogleden kunnen vanaf 1 september terecht bij Skin Love Aesthetics in Meppel.

Leonie Oldenburger pakt deze huidverbetering op een natuurlijke manier op met Microneedling en Phi-Ion. Ook permanente make-up hoort tot de mogelijkheden. Hiervoor gebruikt ze de techniek van Microblading.

Ontwikkeling

Leonie Oldenburger, sinds 10 jaar woonachtig in Meppel, werkt bij een deurwaarderskantoor, maar ziet een andere toekomst voor zich. Via een vriendin, die schoonheidsspecialiste is en ook de technieken van Microneedling, Phi-Ion en Microblading aanbiedt, kwam ze op het idee dit zelf ook op te pakken. „Ik ben altijd met mijn uiterlijk bezig geweest. Ik heb eerst eens stage gelopen bij die vriendin om te kijken of het iets voor mij was. Ik vond het heel interessant. Het is niet standaard. Ik wil ook geen standaard schoonheidsspecialist worden, ik wil me hierin verder ontwikkelen. Volgend jaar wil ik de opleiding master huidtherapie starten”, vertelt Leonie.

Ze heeft inmiddels een praktijk in de omgeving van Emmen, waar ze oorspronkelijk vandaan komt, en begint nu ook op Noordeinde 24 in Meppel, waar meerdere zorgaanbieders gevestigd zijn. Ze wil dit de komende tijd combineren met het werk bij het deurwaarderskantoor, maar de ambitie ligt bij Skin Love Aesthetics.

Verslavend

Leonie Oldenburger probeert de komende tijd een naam en klantenkring in Meppel op te bouwen. Ze heeft er vertrouwen in dat dit lukt. „Het is heel verslavend, je ziet er zoveel mooier en gezonder uit. Als je dit één keer hebt gedaan, wil je na drie maanden weer.”

Klik hier voor het artikel ‘mensen starten steeds eerder met botox, maar dat is helemaal niet nodig’ op meppelercourant.nl.

Technieken

De technieken die Leonie gebruikt hebben wat uitleg nodig. „Bij Microneedling behandel ik met kleine naaldjes iemands gezicht. Je zorgt zo voor een klein beetje beschadiging, zodat het natuurlijk herstelproces van de huid aan de slag gaat en er nieuwe celdeling op gang komt. Ik breng ook een serum aan van lichaamseigen stoffen, net door de huidlaag heen. Dit zijn natuurlijke elementen dus. Op deze manier kun je ook pigmentvlekken aanpakken en littekens, of inhammen behandelen met haarserum om haargroei te bevorderen”, legt Leonie uit. Pijn doet deze behandeling niet, je hebt hooguit even een branderig gevoel. „Ik doe drie behandelingen in zes weken tijd en dat kun je om het half jaar herhalen.”

Phi-Ion, een andere techniek die Leonie veel toepast, maakt kleine brandpuntjes in de huid, die hierdoor gaat samentrekken. „Dit heeft een liftend effect. Overtollige huid en vetweefsel brand je zo weg.” Deze behandeling is geschikt voor mensen bijvoorbeeld een begin van overhangende oogleden hebben. „Je hebt zo geen littekens en bij iedereen is er een zichtbaar resultaat. Het is echt een techniek van de laatste drie jaar. Jongeren starten tegenwoordig zo vroeg met botox, dat is hiermee helemaal niet nodig.”

Dan is er nog Microblading, dit is tegenwoordig een van de meeste gevraagde behandelingen in de schoonheidsindustrie. Het is een geheel nieuwe techniek binnen de wereld van semi-permanente make-up (PMU). Een techniek met een unieke werkwijze, waarbij 3D haartjes (hairstrokes) worden getekend die zo echt lijken, dat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van echte haartjes.

WhatsApp whatsapp
Bel ons phone
chat