0651722517

Pigmentvlekken

Snelle, pijnloze en zichtbare resultaten

Pigmentvlekken behandelen?

Pigmentvlekjes, ouderdomsvlekken of een zwangerschapsmasker (Melasma) kan een heel oneffen beeld geven. Vooral in het gezicht is dit erg vervelend, omdat dit het meest zichtbaar is.Wil jij graag een egale huid? Dat is mogelijk! Een pigmentbehandeling door middel van microneedling in combinatie met plasma zorgt ervoor dat de huid vernieuwd, waardoor er een egale teint ontstaat.

Wat zijn pigmentvlekken precies?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam voor kunnen komen, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Pigment ontstaat doordat de huid te veel Melanine aanmaakt.

Door de zon nemen de werkzame pigmentcellen toe en hierdoor neemt ook de aanmaak van pigment toe. Bijna iedereen maakt pigment aan. Soms is de pigmentverdeling onregelmatig, dit kan zorgen voor het ontstaan van rode, bruine, gele of zwarte verkleuring in de huid. Pigment beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. Zo maken we het onderscheid tussen zonnevlekken, ouderdomsvlekken, vitiligo, een zwangerschapsmasker en aangeboren pigmentvlekken.

Wat kan jij zelf doen om pigmentvlekken te voorkomen?

Ben jij gevoelig voor hyperpigmentatie, dan is het raadzaam om altijd een crème te gebruiken met SPF-Factor, tenminste factor 30. Blootstelling aan de zon is namelijk de nummer één oorzaak waardoor pigmentvlekken ontstaan, maar ook een tekort aan vitamine-C kan een oorzaak zijn van verkleuringen van de huid. Vitamine-C serum is een wondermiddel voor je huid die echt werkt en verkleuringen zal verminderen. Daarnaast zou je Vitamine-C kunnen nemen in tabletvorm.

Hoe kan ik mijn pigmentvlekken het beste behandelen?

Pigmentvlekken kunnen door middel van microneedling met Spots Serum worden behandeld. De naaldjes bereiken de diepere laag van de opperhuid, waardoor vernieuwing van de huid ontstaat en de hyperpigmentatie sterk verminderd. Soms kan het zo zijn dat de vlekken niet verdwijnen, dan kunnen deze worden behandeld met de Phi-Ion plasma.

De meest voorkomende pigmentvlekken

Ouderdomsvlekken als we ouder worden, worden de eerder niet zichtbare pigmentvlekken wel zichtbaar. Deze pigmentvlekken worden veroorzaakt door de zon in combinatie met de gevorderde leeftijd.

Zonnevlekken deze vlekken ontstaan wanneer de huid te veel is blootgesteld aan de zon. De huid maakt te veel pigment aan om het lichaam te beschermen tegen schadelijke uv-straling. Die ophopingen kunnen zijn vaak de oorzaak van pigmentvlekken.

Zwangerschapsmasker ook wel melasma of chloasma genoemd, is een bruine verkleuring van het gezicht en kan soms doorlopen tot in de nek. De voornaamste plekken voor een zwangerschapsmasker zijn het voorhoofd, de huid over de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. Melasma is een vorm van hyperpigmentatie. De vlekken ontstaan tijdens de zwangerschap en verdwijnen soms weer langzaam na de bevalling. Soms zijn de vlekken blijvend en kan je deze laten behandelen door middel van microneedling.

Vitiligo dit is een tekort aan pigment. Bij patiënten met deze chronische aandoening verliest de huid pigment. Pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die je huidskleur bepaalt) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op hun huid of zelfs witte lokken in het haar. Sommige mensen worden al met vitiligo geboren.

Aangeboren pigmentvlekken de bekendste vorm van een aangeboren pigmentvlek is de moedervlek. De meeste mensen hebben er wel een of meer op hun lichaam. Een andere vorm is de cafe-au-lait vlek. Deze vlekken hebben de lichtbruine kleur van een cafe-au-lait.

Pigmentvlekken zijn vaak onschuldig, maar als je een verandering waarneemt in grootte of kleur, of als je last krijgt van jeuk, kan je het beste de huisarts of een dermatoloog raadplegen.

Waarom kiezen voor

Skin Love Aesthetics

Airco

Geniet tijdens warm weer heerlijk van airco in onze kliniek.

Gratis Wifi

Tijdens uw behandeling kunt u gebruik maken van onze gratis Wifi.

WhatsApp whatsapp
Bel ons phone
chat