microneedling behandeling

Het klinkt voor veel mensen eng, naaldjes in het gezicht, maar in de praktijk blijkt dat dit 100% meevalt. Microneedling is een geheel pijnloze, maar zeer effectieve behandeling om vele huidproblemen aan te pakken. 

Voor welke huidproblemen is microneedling geschikt?

Microneelding is voor iedereen die er gezonder uit wil zien met uitzondering op bijzondere huidziektes. Deze techniek wordt het meeste toegepast bij:

  • Verminderen van fijne lijntjes
  • Vochtophoping onder de ogen
  • Pigment- en ouderdomsvlekken
  • Littekens
  • Acne
  • Striae
  • Bevordering haargroei
  • Droge en- of vette huid
  • Couperose
Waarom zou jij dan kiezen voor microneedling in plaats van een behandeling bij de schoonheidsspecialist?

Omdat microneedling bewezen effectiever is dan een klassieke schoonheidsbehandeling. Door middel van de naaldjes bereikt microneedling een diepere huidlaag, zodat je huid zich gaat vernieuwen en herstellen. In combinatie met het juiste serum aangepast op jouw persoonlijke behandeling kan microneedling op bijna alle huidtypes worden toegepast. 

Je kunt microneedling ook toepassen om je haargroei te bevorderen. Deze techniek werkt precies hetzelfde als de behandeling op de je gezicht, maar in dit geval stimuleer je de “slapende” haarzakjes om ze weer wakker te schudden en de haargroei weer op gang te brengen.

Waarom twijfelen sommigen over deze behandeling? 

Het onbekende en wellicht de prijs, maar als ik zie wat mensen uitgeven aan dure crèmes die nauwelijks het effect geven die jij graag zou willen, dan ben je beter af met een microneedling behandeling. Dat betekent niet dat een goede reiniging en voedende crème niet meer noodzakelijk is, maar op langere termijn zal je ervaren dat je van microneedling meer profijt zult hebben dan al het geld dat je hebt uitgegeven aan reinigende schoonheidsbehandelingen en andere pijnlijke behandelingen om bijvoorbeeld pigmentvlekken te verwijderen.

Doet het pijn? Nee. Tijdens en na de behandeling kan je een branderig gevoel ervaren, dit is enigszins te vergelijken met verbrand zijn door de zon. Dit trekt meestal na 2 uur weer weg. Kortom je hoeft niet bang te zijn dat je er dagen niet uitziet, sterker nog de volgende dag zal je versteld staan hoe gezond en stralend je huid er uit zal zien.

Hoe vaak moet je deze behandeling ondergaan?

Allereerst zullen we samen een stappenplan maken om voor jou de beste behandeling te bepalen. We beginnen altijd met een kuur van 3x over een periode van 6 weken, afhankelijk van jouw gewenste resultaat gaan we kijken of een tweede kuur noodzakelijk is. Om de resultaten van de microneedling te behouden is het raadzaam om 1x in de 6 weken een eenmalige behandeling te ondergaan.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie over het proces of maak een afspraak.

In mijn praktijk werk ik volgens de hygiënerichtlijnen van het RIVM en de GGD. Gezondheid staat immers voorop!