We horen en lezen veel over elastine, collageen en & hyaluron; dat we het nodig hebben om lijntjes, verslapping en rimpels te voorkomen, maar wat zijn nou deze elementen, waarvoor dienen ze en wat is het verschil tussen deze bouwstenen?

Waar is elastine van gemaakt?

Elastine is een eiwit (aminozuur) welke van nature in ons lichaam wordt aangemaakt. Het is een bouwsteen van onze bindweefsels om elasticiteit aan onze huid te geven, niet alleen aan onze huid, maar ook aan onze organen en vaatwanden. Je kan het zien als een soort elastiek wat ervoor zorgt dat het bindweefsel, nadat het is uitgerekt weer terugveert in zijn oorspronkelijke vorm. Afname van elastine heeft als gevolg huid- en lichaamsveroudering, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Waar is collageen van gemaakt?

Collageen is ook een van nature voorkomend eiwit (een aminozuur) bouwsteentje dat in ons bindweefsel voorkomt. Het geeft kracht en structuur; Collageen bevindt zich in de tweede huidlaag van ons lichaam en zorgt voor stevigheid van de huid. Het houdt als het ware ons lichaam bij elkaar. Collageen heeft lijmachtige eigenschappen. Collageen en Elastine werken dus heel goed samen, ze geven onze huid vorm en structuur.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natriumhyaluronaat en is naast collageen & elastine een belangrijke bouwsteen van ons lichaam. Hyaluron komt voor in ons bindweefsel en zorgt er voor dat onze huid soepel en elastisch blijft. De grootste kracht van hyaluronzuur is het aantrekken van grote hoeveelheden vocht. Hyaluronzuur speelt dus een belangrijke rol bij de hydratatie van onze huid. Dit zorgt ervoor dat de huid er gezonder, soepeler en jonger uitziet.

Wat gebeurt er met collageen en elastine naarmate we ouder worden?

Naarmate we ouder worden, breekt ons lichaam collageen af ​​en produceren we steeds minder elastinevezels.. Vrouwen hebben een dramatische afname in de productie van collageen na de menopauze en tegen de tijd dat we 60 bereiken, is de afname in de productie aanzienlijk.

Na de puberteit heeft de huid de neiging om te stoppen met het aanmaken van elastine. Naarmate het verouderingsproces doorgaat, hopen toxines zoals calciumzouten en vetzuren zich op rond de elastinevezels en zorgen ervoor dat ze opzwellen en verstijven; volgens het laatste wetenschappelijke onderzoek is dit gebrek aan flexibiliteit en stijfheid verantwoordelijk voor huidverslapping, omdat de elastine de huid niet langer kan vasthouden.

De afbraak en verminderde productie van collageen en elastine betekent dat de ‘steiger’ die uw huid ondersteunt, begint af te breken en uw huid haar ‘veerkracht’ en het vermogen om terug te herstellen verliest; het resultaat zijn rimpels, lijntjes en een losse, slappe, dunne huid.

Wat is een goede bron van collageen?

We hebben van nature collageen in onze huid (en door het hele lichaam), maar er zijn enkele dingen die u kunt gebruiken, zowel intern als extern, om uw productie van collageen te stimuleren. Vitamine C is nodig bij de productie van aminozuren die collageen maken. Vitamine C komt veel voor in groente en fruit, maar ook lijnzaad, walnoten en vis bevatten veel vitamine C, welke bijdragen aan het aanmaken van collageen.

Naast voeding zijn er ook de bekende vitamine C-serums beschikbaar die ideaal zijn om ervoor te zorgen dat de vitamine kan worden opgenomen via de huid.

In mijn praktijk werk ik met producten van Phyris. Deze vitamine serums bevatten naast vitamine C ook Q10, dat er voor voor een betere opname van zuurstof in de cellen.

Vitamine Serum Phyris

Welke behandelingen zijn uitermate effectief tegen huidveroudering

Profhilo

Winnaar van de Aesthetic Awards Productinnovatie van het jaar 2016, Profhilo is echt een baanbrekende behandeling; het is een geheel nieuwe categorie van injecteerbare behandelingen die niet moet worden verward met mesotherapie, fillers of skinboosters. Waarom? In tegenstelling tot andere soorten injecteerbaar hyaluronzuur (HA), gebruikt Profhilo een unieke HA met langzame afgifte die een honingachtige consistentie heeft om uw weefsels te doordrenken met zijn diepe hydratatie en, dankzij de unieke combinatie van HA, activeert Profhilo een huidontwakingsproces genaamd ‘bio-remodelling’ die 4 verschillende soorten collageen stimuleert.

Hifu

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een behandeling op basis van geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt ervoor dat er warmte in de diepere huidlagen ontstaat. Bij het herstelproces dat hierna optreedt wordt de collageenaanmaak gestimuleerd. De huid wordt door dit collageen krachtiger en steviger en krijgt zijn elasticiteit weer terug.

Het proces van collageenvorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag, zodat de huid langzaamaan verstrakt. Het resultaat komt daarom op een natuurlijke wijze tot stand. Uw omgeving zal opmerken dat u er jonger en frisser uitziet zonder dat dit kunstmatig overkomt.

Een combinatie van Profhilo en Hifu zijn de beste combinatie voor een optimaal resultaat en aanzienlijke huidverjonging. Voor een combinatie van Hifu & Profhilo betaal je een aangepaste lagere prijs, dan een losse behandeling. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.